werkwijze foto

KOEDIEKOEDIE: Niets is zo erg als een kindje dat met een verplichte, gemaakte lach op een foto staat. Ik houd van kinderen zoals ze zijn. Soms is dat inderdaad lachend, maar vaak ook gewoon prachtig en machtig zoals ze zijn wanneer ze zich vrij en zeker voelen. Van nature zo sereen en met een zuiverheid waar wij volwassenen alleen van kunnen dromen. Laat het kind zichzelf zijn en die foto komt vanzelf wel goed.

De meest gehoorde reactie in mijn studio is "Dit is echt mijn kind zoals hij/zij is." Vaak geëmotioneerde ouders die blij zijn met het resultaat. En dat bereik je door het kind zichzelf te laten zijn, en niet door met een poppetje boven je camera te zwaaien of een toeter aan je statief te hangen, zodat je allerhande onnatuurlijk verbaasde en soms angstige en onzekere gezichtjes krijgt.

Als kinderen binnenkomen in de studio laat ik ze altijd eerst even de ruimte verkennen zonder me te veel met ze te bemoeien. Ze vinden het vaak geweldig, zo'n gigantische ruimte met van alles om naar te kijken en aan te raken. Als ik merk dat het kind op zijn/haar gemak is, gaan we foto's maken. We bouwen het langzaam op zodat het kind het gevoel krijgt dat hij of zij zelf bepaalt hoe de foto's eruit komen te zien. We laten ze meestal helpen met het meten van het licht, knopjes indrukken zodat ze zich steeds meer op hun gemak voelen. Kinderen weten vaak precies hoe ze de foto willen hebben. En het werkt erg goed op deze ongedwongen manier. Bij de allerkleinsten gaat dit natuurlijk niet, maar door met ze te kletsen en ze ruimte te geven krijgen we altijd prachtige resultaten.

Wij fotograferen voornamelijk in de studio met studiolicht, omdat wij overtuigd zijn van het mooie resultaat door gedoseerd licht. De allerkleinsten worden met daglicht en/of indirect licht gefotografeerd om het flitslicht niet in de oogjes te laten komen.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen zodat wij u een en ander mondeling kunnen toelichten.

© Jealine bos fotografie

Veel gebruikte zoektermen: Jealine Bos, zwangerschapsfotografie, bolle buikjes, zwanger en fotografie, fotoshoot zwangerschap, Weert, fotografie Weert, portretfotograaf Weert.